Profesjonalny Kurs Barmański - o profilu rozszerzonym
Kurs ten jest otwarty - zapisać może się każdy kto skończy 18 lat.
Czas trwania - 3 dni - 30 godzin wykładowych (z czego zdecydowana większość to zajęcia praktyczne).
Kurs w trybie weekendowym 2 dni - 24 godzin wykładowe (TEN SAM KURS, TEN SAM program kursu, mniejsza maksymalna liczba uczestników, większa ilość stanowisk)
Cena kursu: 890 zł
(tyle ile dobry barman zarabia w jeden dzień, maksymalnie w dwa :) )
Cena jest całkowita. Nie ma żadnych dopłat za egzamin, za poprawki, za certyfikat, za materiały szkoleniowe itp. Jest tylko jedna cena, obejmująca wszystkie elementy kursu.
Certyfikat w dwóch językach - polskim i angielskim.
Program Kursu:
1. Sprzęt barmański i wyposażenie baru
2. Szkło barowe
3. Miksologia - rodzaje i zasady przyrządzania koktajli
4. Przegląd towaroznawstwa alkoholowego. Omówione alkohole to: piwo, cydr, saké, wódka czysta, wódki gatunkowe, Starka, koniak, brandy, Metaxa, grappa, Śliwowica, Rakija, whisky szkocka (single malt, blanded), whiskey irlandzka, whiskey amerykańska, Burbon, rum, Cachaça, gin, Genever, tequila, likiery (Cointreau, Triple sec, Blue Curaçao, Grand Marnier, Crème de Cassis, Chambord, Limoncello, Passoã, Midori, Archers, Krupnik, Cherry Brandy, Cherry Heering, Maraschino, Amaretto, Malibu, Crème de menthe Green, Crème de menthe White, Sambuca, Ouzo, Raki, Absynt, Goldwasser, Becherovka, Jägermeister, Campari, Aperol, tynktura, bittery, Baileys, Sheridans, Advocaat, Kahlúa).
5. Kurs rozszerzony o zagadnienia:
- Podstawy wiedzy na temat win (wiedza sommelierska)
- Podstawy wiedzy na temat kaw (wiedza baristyczna)
- Podstawy wiedzy na temat cygar (w materiałach)
- Podstawy miksologii molekularnej (w materiałach oraz pokaz pianek)
- Podstawy working flair (teoria jak i ćwiczenia praktyczne z free pouringu)
6. Zajęcia praktyczne za profesjonalnym barem. Każdy kursant przygotowuje klasyczne koktajle oraz opanowuje wszelkie techniki barmańskie (zdecydowana większość czasu trwania kursu).
Na części praktycznej każdy kursant wykorzystuje techniki:
- nalewanie (budowanie)
- shakerowanie
- blenderowanie
- stirowanie
- warstwy dolne
- warstwy górne
- muddlerowanie
Koktajle w programie kursu to m.in.: Mojito, Piña Colada, Long Island Iced Tea, Sex on the Beach, Tequila Sunrise, Margarita, Manhattan, Cuba Libre, Bloody Mary, Cosmopolitan.
Każdy kursant bez wyjątku (niezależnie od ilości uczestników) przyrządza WSZYSTKIE te koktajle.
7. Zasady pracy za barem: organizacja stanowiska pracy, Mise en place, sprzątanie po sobie, techniki garnishu (crusta, zest, twist, dekoracje platformowe), reguła FIFO, less waste, kroki obsługi Gości.
8. Zasady szukania pracy. Jak się przygotować by znaleźć pracę. Jak napisać CV i list motywacyjny.
9. Egzamin teoretyczny i praktyczny
10. Wręczenie certyfikatów
TYLKO MY:
-Jako pierwsi w Polsce wprowadzamy podstawy Miksologii Molekularnej na kursie Barmańskim!
-Doradzamy jak znaleźć pracę
-Bezpłatnie wydajemy certyfikaty w języku angielskim.
-Nie lejemy barwionej wody, używamy TYLKO prawdziwych oryginalnych alkoholi.
-Również jako pierwsi w Polsce wprowadzamy podstawy wiedzy na temat cygar na kursie barmańskim!
TYLKO U NAS:
-Zajęcia skierowane są głównie na praktykę tak niezbędną w tym zawodzie.
-Kurs barmański jest rozszerzony o zagadnienia na temat kaw i win.
-Podstawy Working Flair - free pouring.
-Język angielski zawodowy.
-Kompletne i bezpłatne kompendium wiedzy barmańskiej.
-Najwyższa jakość nauczania.
-Wszystkie zajęcia odbywają się w Centrum Szkoleniowym za prawdziwym profesjonalnym barem.
-Zajęcia prowadzi profesjonalna kadra dydaktyczna posiadająca wieloletnie doświadczenie zawodowe oraz uprawnienia pedagogiczne.
Cena - 890 zł.
Certyfikat w dwóch językach - polskim i angielskim.
Szczegółowy opis również w zakładce "DLACZEGO MY".
Kurs skierowany jest zarówno do osób początkujących jak i pracujących już barmanów chcących podnieść kwalifikacje.
Zapisy przez formularz zgłoszeniowy na stronie.
Jeżeli na stronie widnieje termin kursu, oznacza to, że są jeszcze wolne miejsca na ten termin i można się zapisać.
Firma Masters of Bartenders wpisana jest do Rejestru Instytucji Szkoleniowych
pod numerem ewidencyjnym: 2.22/00087/2013
PROMOCJA dla absolwentów!
Zapisując się u nas na drugi kurs otrzymujesz 50 zł zniżki, a na trzeci i każdy kolejny 100 zł zniżki!
Zapoznaj się również z ofertą profesjonalnych kursów:
- baristycznych www.kursbaristy.pl
- sommelierskich www.kurssommelierski.pl
- kelnerskich www.kurskelnerski.pl